GriHalıfleks

Halınızın üzerine bir şey döküldüğü zaman çok çabuk hareket etmeniz gereklidir. Profesyonel halı temizleyicilerinin geç kalınmış müdahalesinden ise hızlı ilgi, doğru leke çözücüleri ve doğru yıkama teknikleri halınız için çok daha iyi sonuçlar verecektir.

Halınıza bir şey döküldüğü, elinizin altındaki boya vermeyen ve kuru olan herhangi bir emici havlu, peçete, bez ya da mendil ile halıdaki sıvıyı hemen emdirin. Bu yıkanabilir olan bezler halınızdaki lekelerden çok daha kolay temizlenecektir.

Öncelikle bu emici bezler ile halınızı kesinlikle ovmamanız gerektiğini bilin. Yapmanız gereken bu emici bezler artık daha fazla emmeyene dek halınızın üzerindeki sıvıyı emdirmektir. Daha sonra ise lekenin türüne göre uygun olan leke çıkarma yöntemini uygulamanızdır.

Mutfak spatulası ya da keskin bıçak gibi malzemeleri yağ ve yiyecek lekeleri gibi katı lekeleri çıkartmak için kullanınız. Sonra lekeye uygun olan müdahale şekli ile lekeleri çıkartınız.
Her zaman için kenarda güvenilir bir leke çıkartma şirketinin telefon numarasını bulundurun. Eğer leke baş edilmeyecek gibi ise hiç zaman kaybetmeden yardım için aramayı ihmal etmeyin. Çünkü özellikle ipek halılardaki lekeler için halı temizleme şirketleri çok daha iyi bir çözüm yolu olacaktır.

Halınızdaki lekeleri çıkartırken halınızı fazla ıslatmamaya dikkat edin. Çünkü su halınızın arka tarafına geçerse halıdaki içine işlemiş olan diğer lekeleri çözer ve bu durum halınızın çok daha fazla lekelenmesine neden olur.

Lekeyi temizledikten sonra ıslak olan bölgeye ayak basmayın ve olabildiğince çabuk bir şekilde saç kurutma makinesi ya da vantilatör ile halınızı kurutun. Halınızı kurutmak için kesinlikle radyatör kullanmayın. Leke çıkartma işlemi bittikten sonra halıdaki lekeli olan ıslak bölgeyi kuruması gerektiği şekilde düzeltin.

Bir yanıt yazın

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

WhatsApp Whatsapp Sipariş